Wykonanie
Składniki :500 g
sera kremowego200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła400 g
cukru pudru100 g
mąki5
jajekcukier waniliowy150 g
malinPiekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C.Blachę o rozmiarze 20 x 30 cm natłuszczamy
masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i odstawiamy do ostudzenia.
Masło i 250 g
cukru pudru miksujemy na gładką masę. Później po kolei dodajemy 3
jajka i wlewamy roztopioną
czekoladę i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy
mąkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, przelewamy 3/4 objętości masy do przygotowanej formy.
W drugiej misce ucieramy
ser, resztę
cukru,
jajka i
cukier wanilinowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masę
serową wylewamy na masę
czekoladową. Na wierzch dodajemy resztę masy czekoladowej i układamy
owoce (ja ze względu na
porę roku użyłam mrożonych
malin).Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę i gotowe! Mniam.