Wykonanie
« Pancakes z
bitą śmietaną i
malinamiŚwieże
trufle – najdroższe
grzyby świata. Co z nich zrobić? »Kilka dni temu dostałam cydrową przesyłkę z niewielką broszurką z przepisami. Postanowiłam wypróbować
galaretki z cydru. Zamiast
jabłek, które były w oryginalnym przepisie, użyłam
brzoskwiń. Spróbujcie!Składniki– butelka cydru, 0,4l– 2 łyżki
cukru brązowego– laska
cynamonu– 3 łyżki
żelatyny–
brzoskwiniaCydr podgrzewamy, dodajemy do niego laskę
cynamonu oraz
cukier brązowy. Trzymamy na gazie do mocnego rozgrzania, jednak całość nie powinna się gotować. Następnie zdejmujemy z gazu i dodajemy
żelatynę, mieszamy do chwili, aż się rozpuści. Następnie całość stawiamy w chłodnym miejscu.
Brzoskwinie kroimy na kawałki i wrzucamy do szklanek/słoiczków i zalewamy cydrem. Wstawiamy na kilka godzin do stężenia.