ßßß
Przygotowanie:myjemy dokładnie wszystkie warzywa, papryki rozcinamy i usuwamy z nich gniazda nasienne i pestki, z pomidorów można też usunąć skórkę (ja nie usuwam)następnie siekamy czosnek, paprykę i pomidora kroimy w kostkę (z pomidora usuwamy twardą część przy szypułce), z papryczki chilli usuwamy pestki i kroimy na drobne kawałki na patelni, na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek, lekko podsmażamy dosłownie jakieś 30 sek. (uwaga, żeby nie przesmażyć!)do podsmażonego czosnku dodajemy paprykę i papryczkę chilli, podsmażamy chwilę, następnie dodajemy pomidora i kiedy pomidor puści sok dodajemy ketchup, solimy i dusimy na średnim ogniu tak długo, aż warzywa zmiękną i utworzy się „papka”, jeśli sos jest zbyt gęsty, można podlać go odrobiną wodydo miękkich warzyw dodajemy resztę przypraw, cukier i sok z limonki – zanim przełożycie do blendera spróbujcie, czy są odpowiednio przyprawioneprzekładamy do blendera, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i miętę i miksujemy (ja miksuję tylko przez moment, bo lubię duże kawałki warzyw w salsie, ale można też zmiksować ją na gładką masę)I już :)KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments