Coraz łatwiej dostępna i smaczna w orientalnej nucie.:)Składniki:kapustapak choi ( do kupienia w warszawie w gospodarstwie Majlertów)świeży imbir ok 3cmczosnek (do smaku) - niekoniecznyolej sezamowymasło klarowanesos sojowy shoyu lub tamariocet ryżowysyropryżowy (lub miód)Kapustę umyj, pokrój w centymetrowe pasy. Imbir i czosnek obierz i posiekaj drobno. Na patelni rozpuść łyżkę masła klarowanego, wrzuć imbir i czosnek (możesz dodać płatkichili jeśli lubisz ostre potrawy) i zanim zacznie się rumienić dodaj kapustę.Wymieszaj w miseczce 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki octu łyżeczkę syropuryżowego. Zalej kapustę, wymieszaj i duś do miękkości. Płyn zredukuj (jeśli Ci się zredukuje zbyt szybko podlej potrawę wodą).Po zdjęciu z ognia polej kapustęolejem sezamowym.Nie przywiązuj sie do ilości składników w marynacie. Jeśli wolisz potrawy bardziej słone, bardziej kwaśne albo słodsze, dopraw potrawę na końcu według własnego smaku samodzielnie dobierając proporcje sosu sojowego, syropu i octu.Smacznego!:)danie obiadowe z pak choi