Wykonanie
Papryka marynowana to kolejny przepis na
przetwory, które warto wykonać na zimę. Taka
papryka jest niezastąpiona jako przekąska do czegoś mocniejszego a także dodatek do kanapek, sałatek, gulaszów itp.Jednym słowem należy ją
mieć w swojej spiżarni.Gorąco polecam!!
Składniki3 i ½ szklanki
wody¾ szklanki
octu3/4 szklanki
cukru1 łyżka
soliliść laurowy2 ziarenka
angielskiego ziela4 ziarenka
pieprzukilka ziarenek
gorczycyoliwapaprykaPaprykę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę,
cukier,
ocet,
sól i
przyprawy zagotować.Gorącą zalewę wlewać do
papryki.Na wierzch, do każdego słoika, wlać po 1 łyżce
oliwy.Słoiki zakręcić i pasteryzować około 8 minut.Smacznego!!