ßßß
 
            
         Składniki3 i ½ szklanki wody¾ szklanki octu3/4 szklanki cukru1 łyżka soliliść laurowy2 ziarenka angielskiego ziela4 ziarenka pieprzukilka ziarenek gorczycyoliwapaprykaPaprykę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w przygotowanych słoikach.Wodę, cukier, ocet, sól i przyprawy zagotować.Gorącą zalewę wlewać do papryki.Na wierzch, do każdego słoika, wlać po 1 łyżce oliwy.Słoiki zakręcić i pasteryzować około 8 minut.Smacznego!!
Składniki3 i ½ szklanki wody¾ szklanki octu3/4 szklanki cukru1 łyżka soliliść laurowy2 ziarenka angielskiego ziela4 ziarenka pieprzukilka ziarenek gorczycyoliwapaprykaPaprykę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w przygotowanych słoikach.Wodę, cukier, ocet, sól i przyprawy zagotować.Gorącą zalewę wlewać do papryki.Na wierzch, do każdego słoika, wlać po 1 łyżce oliwy.Słoiki zakręcić i pasteryzować około 8 minut.Smacznego!!

