ßßß
Dzisiaj coś dla wielbicieli nadziewanego schabu, tym razem jednak w nietypowej formie bo nadziewany oliwkami i suszonymi pomidorami. Dzięki suszonym pomidorom na pewno nie wyjdzie suchy.Składniki:1 kg schabu bez kościoliwa6 suszonych pomidorów6 oliwekprzyprawy: sól, pieprz, bazylia, oreganoWykonanie:Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem wyciąć otwór, następnie nadziać schab naprzemiennie suszonymi pomidorami i oliwkami. Tak przygotowane mięso przełożyć do miski, skropić oliwą i przyprawić solą, pierzem, oregano i bazylią. Schab powinien postać marynacie minimum 5 godzin, (najlepiej jak postoi całą noc).Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około godziny.Uwaga: aby schab nie był suchy można go podlać połową szklanki wody.