Wykonanie
Racuchy z
jabłkami uwielbiają wszystkie dzieci. Jest ono proste mało wymagające bardzo smaczne. Do tego ten cudowny zapach
jabłek przelatany z
cynamonem.Składniki0,5 kg
mąki5
jabłek2 szklanki
mlekapłaska łyżeczka
sody3
jajka2 łyżki
cukru pudru1 łyżeczka
cynamonuszczypta
solitłuszcz do smażeniaWykonanie
Jabłka obrać i pokroić na kawałki.
Jajka rozbełtać, dodać
mleko i wymieszać najlepiej w mikserze. Dodać przesianą
mąkę,
sodę,
cukier puder,
cynamon,
sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej w miarę gęstej masy. Na koniec dodać
jabłka i wymieszać delikatnie łyżką.Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać masę na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru.Podawać posypane
cukrem pudrem.