Piersi z kurczaka w sosie musztardowym to kolejne mega szybkie danie o niesamowitym smaku i aromacie. Przygotowanie zajmuje około 20 minut. Oryginalny przepis pochodzi ze strony Simply Recipes .Składniki (4 osoby)2 filety z kurczaka4 małe szalotki100g masła3 łyżki oliwy0,5 szklanki białego wytrwanego wina0,5 szklanki wody4 łyżki musztardy1 łyżka tymiankusól, pieprzWykonanie:Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na drobne kotlety. Lekko obtłukujemy przez folię aby były miększe. Przyprawiamy solą i pieprzem. Szalotkę kroimy na piórka.Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy masło. Na gorący tłuszcz wrzucamy piersi i podsmażamy z obu stron do uzyskania lekkiego złotego koloru. Usmażone piersi odkładamy na talerz.Do tłuszczu na którym smażyły się piersi dodajemy szalotki. Jak szalotki uzyskają złoty kolor do naczynia wlewamy wino. Gotujemy dopóki wino nie zredukuje o połowę swojej objętości.Następnie dodajemy, wodę, musztardę i tymianek. Piersi z powrotem wkładamy na patelnię i mieszamy z sosem.Można podawać z ziemniakami lub ryżem.Porcja kurczaka to około 150 kcal.