ßßß
Składniki (3 osoby):400 g makaronu, u mnie tagliatelle1 bakłażan2 pomidory3 ząbki czosnkuoliwaprzyprawy: sól, pieprz, oregano10g tartego żółtego seraWykonanie:Makaron gotujmy wg przepisu na opakowaniu.Bakłażana kroimy w kosteczkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i również kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy czosnek się zrumieni dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy, aż będzie miękki około 5 -7 minut. Po tym czasie do bakłażana dodajemy pomidory i przyprawiamy potrawę solą, pieprzem, oregano i opcjonalnie cukrem. Gotujemy jeszcze przez koło 2 minuty.Sos wykładamy na makaron i posypujemy żółtym serem.
Zapisz się na newsletterBądź na bieżącą z nowymi przepisami.