Przepis na te jajka dostałam od koleżanki i muszę przyznać że są wyśmienite. Wyglądają przepięknie i do tego ten smak.Składniki (4 osoby):10 jajek10 plasterków wędliny200g pieczarekmała cebulaodrobina oliwy / masła do podsmażenia pieczarek1 łyżka śmietany1 łyżka posiekanej natki pietruszkiszczypiorek lub natka pietruszki do posypania (opcjonalnie)WykonaniePiekarnik nagrzać do 200 stopni.Cebulę posiekać na drobną kosteczkę i zeszklić. Dodać drobno posiekane pieczarki. Całość podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. Pod koniec smażenia dodać 1 łyżkę kwaśnej śmietany.Do każdej foremki wkładamy plasterek szynki tworząc koszyczek. Następnie nakładamy po jednej łyżeczce nadzienia pieczarkowego. Na koniec delikatnie wbijamy jajka. Jajka w muffinkach pieczemy około 15 minut do momentu aż całkiem się zetną. Po upieczeniu można przybrać je szczypiorkiem lub natką pietruszki.