ßßß
Składniki1 kg. sera tłustego1/2 kostki masła2 szklanki cukru1 cukier waniliowy8 jaj2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejCiasto3 szklanki mąki25 dkg. margaryny3 łyżki cukru pudru5 żółtek1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa z orzechów włoskich:25 dkg. orzechów włoskich mielonych4 łyżki mleka10 dkg. cukruDodatkowopuszka brzoskwiń5 białek1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanejSposób przygotowaniaCIASTO: Margarynę i mąkę posiekać nożem, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, wbić żółtka, zagnieść kruche ciasto. 1/3 ciasta zamrozić, resztę włożyć do lodówki.MASA Z ORZECHÓW: Mleko wymieszać z cukrem, podgrzewać do rozpuszczenia się cukru, zalać zmielone orzechy.SER: Ser zmielić, dodać roztopione wystudzone masło, cukier kryształ i waniliowy, żółtka, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wszystko dokładnie zmiksować, białka ubić delikatnie połączyć z masą serową. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę o wymiarach 22/36 cm. Na ciasto rozsmarować masę orzechową, wylać masę serową. Brzoskwinie dokładnie osączyć, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na ser.PIANA Z BIAŁEK: Białka ubić, ubijając stopniowo wsypywać cukier, chwilę ubijać, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną delikatnie wymieszać. Pianę równomiernie rozłożyć na brzoskwinie, następnie na tarce jarzynowej zetrzeć zamrożone ciasto. Całość piec około 60 minut w temp. 170 *C.