ßßß
Składniki2 i 1/2 szkl. mąki25 dkg. masła1/2 łyżeczki soliNadzienie1 łyżka kakao1 łyżeczka cynamonu1/2 szkl. cukru1/2 szkl. drobno posiekanej gorzkiej czekoladywszystkie składniki razem dokładnie wymieszaćDodatkowookoło 3-4 łyżki roztopionego masłacukier do posypania1 jajkoSposób przygotowaniaNa stolnicę wysypać mąkę, dodać sól i pokrojone zimne masło to posiekać nożem, dodać zimny serek, połączyć z mąką i masłem, zrobić kulę. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej godzinę (można na noc). Podzielić na 4 części, wałkować każdy po kolei na kształt prostokąta, smarować roztopionym masłem i posypać wymieszanymi składnikami nadzienia. Wycinać małe trójkąciki, formować rogaliki albo rureczki. Gotowe ciasteczka smarować roztrzepanym jajkiem i sypać cukrem. Piec około 30 minut w temp. 175-180*CWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab