SkładnikiNa spód:- biszkopty.Masa serowa:- 700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu ‚Danio’);- 250 ml śmietany kremówki;- 4 łyżki cukru pudru;- żelatyna-fix deserowa;- truskawki do dekoracji.Mus truskawkowy:- żelatyna-fix deserowa;- cukier do smaku;- ok. 500 g truskawek.PrzygotowanieKremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek cały czas miksując. Żelatynę-fix deserową rozpuścić zgodnie z opisem na opakowaniu, wlać do masy serowej cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.Truskawki zmiksować z cukrem, następnie cały czas miksując wlać rozpuszczoną żelatynę-fix deserową.Na biszkopty ułożone w tortownicy wylać masę serową, poukładać truskawki. Włożyć do lodówki do stężenia. Następnie wylać mus truskawkowy i ponownie włożyć do lodówki. Na wierzch można ułożyć owoce i wylać galaretkę.Ilość żelatyny fix-deserowej używałam zgodnie z opisem na opakowaniu w stosunku do składników.Powiązane wpisy:Kruche ciasto z jagodami i budyniową pianką