ßßß Cookit - przepis na Najlepsze przepisy

Najlepsze przepisy

nazwa

Wykonanie

Wrzesień 30, 2015
Spaghetti z dynią i chilli
Dynia to zacne warzywo. Świetnie sprawdza się w daniach prostych, jak i wykwintnych. Kiedy tylko pojawia się w sklepach, w mojej głowie powstają różne transformacje tej ‚pomarańczowej piłki’. Była już zupa, była i tarta, czas na makaron :) Dziś prezentuję Wam dynię w pikantnej odsłonie z chilli i włoskim salami. Danie szybkie w przygotowaniu, ale gwarantujące przyjemne doznania smakowe. Zatem do dzieła!
(więcej…)
Wrzesień 26, 2015
Penne alfredo
(więcej…)
Wrzesień 24, 2015
Kurczak zapiekany z serem pleśniowym i gruszką
Dzisiaj pomysł na nieco bardziej wykwintne danie. Najlepsze do zrobienia w weekend albo na przyjęcie dla gości. Nie jest zbyt trudne w przygotowaniu, niemniej na długo pozostaje w pamięci :)
(więcej…)
Wrzesień 21, 2015
Tajskie curry z kurczakiem
Przepis ten dedykuję Ewie, od której dostałam oryginalne pasty curry z Tajlandii :) Ewcia w ubiegłym roku odbyła kilkumiesięczną podróż po Azji i tam nabyła owe smakołyki. Pałeczki, które są na zdjęciu również otrzymałam w prezencie. No ale to rzeczy, a właściwie do przepisu. Dzisiaj tajskie curry z kurczakiem i ananasem. Danie dość pikantne, ale zachwycające bogactwem smaku. Zatem do dzieła!
(więcej…)
Wrzesień 16, 2015
Krem z dyni z chorizo
Kiedy przyszła jesień? ;) To już rok, odkąd prowadzę bloga zasmakowana.pl! Całkiem nieźle. Co prawda miałam ostatnio dość sporo innych obowiązków związanych m.in z rozwojem swojej działalności szkoleniowej, niemniej postanowiłam, że muszę sobie narzucić rygor odwiedzania i tego bloga i regularne publikowanie moich nowych potraw, bo gotowania oczywiście nie zarzuciłam ;) Co więc dzisiaj wrzucam na ‚ruszt’? Jest jesień, a w warzywniakach rządzi dynia! Postanowiłam przedstawić Wam dzisiaj przepis na krem z dyni z kuminem i chorizo :) Będzie pysznie!
(więcej…)
Czerwiec 3, 2015
Pieczony łosoś z batatami
Ostatnio stałam się wielką fanką pieczonych mięs, w tym ryb. A stało się tak bo odkryłam rękaw do pieczenia :) Trzeba przyznać, że mięska wychodzą w nim znakomicie. Mięso nie wysycha i zachowuje w sobie całą esencję. Gorąco więc polecam ten model pieczenia mięs, tym bardziej, że nie musimy wtedy wciąż doglądać naszej pieczeni i obracać jej co chwilę na drugą stronę. Niemniej do rzeczy :) W związku z moim nowym odkryciem, dziś prezentuję Wam przepis na pieczonego (w rękawie właśnie ;) łososia z, również pieczonymi, batatami i surówką z mango, ogórkiem i rzodkiewką – PYCHA!
(więcej…)
Źródło:http://www.zasmakowana.pl/strona-glowna