Wykonanie
Upały, upały nastały, a co jest najlepsze na upały?Lemoniada oczywiścieGasi pragnienie, orzeźwia i
daje cudowne uczucie chłodu, oczywiście musi być dobrze schłodzona 😉Każdy kto lubi
truskawki, pokocha również tę
truskawkową lemoniadę – jest przecudowna!Przygotowanie jej jest tak szybkie i łatwe, że nie wyobrażam sobie lata bez niej, tym bardziej kiedy sezon na
owoce w pełni.Składniki:1kg
truskawekszklanka ciepłej
wody1 litr
wody niegazowanej2 łyżki
cukrusok z 1
cytrynykostki
loduPrzygotowanie:Umyte i pozbawione szypułek
truskawki, miksujemy przy pomocy blendera, lub innego sprzętu.
Cukier rozpuszczamy w szklance ciepłej
wody, wlewamy do
truskawek, razem z
sokiem z cytryny i litrem
wody niegazowanej.Całość mieszamy i przecedzamy przez gęste sitko, by pozbawić naszą lemoniadę pestek :).Gotową przelewamy do dzbanka, lub buteleczek, wrzucamy
lód i pijemy dobrze schłodzoną.Porady* Lemoniadę możesz przechowywać w lodówce, dzięki
czemu będzie schłodzona zawsze, kiedy najdzie Cię na nią ochota.* Ilość
wody w przepisie możesz zmodyfikować wg. własnych smaków i upodobań.* Ilość
cukru ( możesz zastąpić
miodem ) również dostosuj do słodkości swoich
truskawek.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom