Wykonanie
Pin It
Przywołuję wiosnę kolorami !Słodkawe pieczone
buraki i słona
feta, do tego
sos czosnkowy... A na koniec grubo zmielony
pieprz, dodany przez Ślubnego.Składniki:3-4
buraki upieczone w piekarniku15 dag
fetykilka różyczek
brokuła1 łyżka
majonezu3 łyżki
oliwy z oliweksok z cytryny1 ząbek
czosnkusół,
pieprzWykonanie:
Buraczki obieramy ze skóry i kroimy w plastry, układamy na talerzu.
Brokuły blanszujemy przez ok. 1 minutę, odcedzamy.Z
majonezu,
oliwy,
soku z cytryny,
soli,
pieprzu i przeciśniętego przez praskę
czosnku robimy sos. Na
buraczki układamy kawałki
fety, rozkładamy różyczki
brokuła, polewamy sosem. Na wierzchu przyprawiamy grubo zmielonym
pieprzem.