Muffinki jogurtowe to moja propozycja na Muffinkową Sobotę. Bazę podpatrzyłam u Agaty, dodałam babcinych wiśni i polewę z białej czekolady. Muffinki są delikatne, wilgotne z pysznym kwaskowym środkiem i słodkim wykończeniem. Czego chcieć więcej? :)Teraz stoją, czekają na gości i kuszą, oj kuszą! ;)250 g mąki180 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka125 ml jogurtu naturalnego50 g roztopionego masłałyżeczka ekstraktu waniliowegoJajka ubić z cukrem na jednolitą masę. Dodać składniki mokre: masło, jogurt i ekstrat waniliowy cały czas ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszać na niskich obrotach. Przygotowaną masę przelać do foremek, dodać po kikla wiśni.Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.Gotowe muffiny ozdobić, rozpuszczoną w kąpieli wodnej, białą czekoladą.Smacznego!