Miłośnicy białej czekolady i kokosu na pewno zachwycą się smakiem tego ciasta. Pyszne rafaello z białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i bitą śmietaną na krakersach to niezwykły deser dla każdego łasucha słodkości a także znakomita propozycja na świąteczny stół.składniki na formę formę 22 na 28 cmśmietana kremówka 30 % ( 2 razy po 500 ml )2 białe czekolady ( każda po 100 g )100 g okrągłych biszkoptów200 g krakersów200 g wiórków kokosowych3 łyżki cukru pudru1 śmietan- fixprzepisBiszkopty ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach.Do garnka wlewamy 500 ml śmietany kremówki, dodajemy połamaną czekoladę i całość zagotowujemy często mieszając. Do rozpuszczonej w śmietanieczekolady wsypujemy 100 g wiórków kokosowych oraz starte biszkopty, wszystko dokładnie ze sobą łączymy.Gotową masę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów, na ciastka przekładamy masę kokosowo- biszkoptową i dokładnie ją rozprowadzamy.Na masie kładziemy drugą warstwę krakersów. Ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki.Do wysokiego naczynia wlewamy pozostałą śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem i śmietan- fixem. Ubitą śmietanę starannie rozprowadzamy na schłodzonym cieście.Wierzch obficie posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.Tak przygotowane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby stężało.