Powinny mieć drugą nazwę- "Jakie to dobre". Kruchutkie ciastka z mnóstwem kokosu i kawałkami mlecznej czekolady.Składniki (wyszło 16 sztuk):120 g miękkiego masła2/3 szklanki cukruszczypta soli1 duże jajko1 i 1/4 szklanki mąki pszennej1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g mlecznej czekolady posiekanej na drobne kawałkiMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać do wymieszania się składników. Następnie dodać sól, mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i wymieszać dokładnie.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać kulki ciasta wielkości dużego orzecha włoskiego w niedużych odległościach od siebie. Spłaszczyć lekko widelcem.Piec 13-15 minut w temperaturze 175 st.C, aż się zarumienią. Studzić na metalowej kratce (ja nie mam specjalnej ratki do studzenia więc posługuję się tą z piekarnika).Smacznego!Przepis pochodzi z tej strony