Wykonanie
Składniki:- 1 , 5 puszki masy kajmakowej- 2 szklanki
mąki pszennej- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- szczypta
soli- pół szklanki
cukru- 3 łyżki
masła- 1 szklanka
maślanki- 1
jajko- sos
czekoladowy (ja użyłam gotowego, "kupnego")Przygotowanie:Puszki z masą kajmakowa wstawiamy do garnka z
wodą i gotujemy około godziny. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia (uważajcie przy otwieraniu puszki, może prysnąć). Zawartość jednej z nich przekładamy do miski, dodajemy
maślankę, roztopione
masło,
jajko i mieszamy. Wszystkie suche produkty (
mąka,
sól, proszek,
cukier) mieszamy w drugiej misce. Następnie mokre produkty łączymy z suchymi mieszamy, ale niezbyt dokładnie, dobrze, jeśli pozostaną grudki.Masę przelewamy do papilotek umieszczonych a muffinowej formie i wstawiamy do piekarnika (190 stopni) na 20 minut. Następnie na 5 minut włączamy termoobieg.Babeczki wyjmujemy i dekorujemy pozostałą masą kajmakową oraz sosem
czekoladowym.