Wykonanie
Jeśli macie chwilkę czasu z rana to polecam przygotować sobie takie właśnie
jogurtowe danie! Przepis znalazłam w książce Zdrowa Kuchnia Domowa Romany Chojnackiej. Podaję ilość składników na cztery porcje, ja robiłam z połowy, dodatkowo zmniejszyłam ilość
miodu.
Składniki:2 szklanki gęstego
jogurtu naturalnego (może być też grecki)4 łyżki
mioduskórka otarta z
pomarańczy25 dag
malin80 g
płatków owsianychSposób przygotowania:1. Do
jogurtu dodajemy 2 łyżki
miodu, skórkę z
pomarańczy, umyte
maliny (część odkładamy do dekoracji) i delikatnie mieszamy całość.2. Na suchej patelni prażymy przez ok. 1 minutę
płatki owsiane, dodajemy resztę
miodu i podgrzewamy chwilę, aż
płatki będą chrupkie i złociste.3. Do czterech miseczek układamy kolejno: warstwę
płatków na spód,
jogurt z
malinami, znów
płatki i dekorujemy
malinami.
Smacznego !!!