Wykonanie
W czasie upałów tracimy apetyt , za to odczuwamy niepohamowane pragnienie. Zresztą kto by chciał stać przy kuchni i smażyć kotlety? Dlatego po raz kolejny
jogurt tym razem z
malinami i
syropem malinowym, a jeszcze w
między czasie zrobiłam sok ze świeżych
owoców.I nie pozostaje nic innego jak pić, pić i pić...
Składniki:
jogurt naturalnymalinySyrop malinowy z
miodem ETERNOPrzyrządzenie:Mocno schłodzony
jogurt przelałam do miksera, wsypałam
maliny. Zmiksowałam wszystko na najwyższych obrotach, przelałam do szklanek i polałam po wierzchu
syropem malinowym. Podałam od razu do wypicia.Zamiast
cukru używam
syrop, bo pomimo dużej ilości
malin,
jogurt wychodzi dla mnie za mało słodki i muszę
mieć zawsze pod ręką coś słodkiego.
i do tego sok:
najwięcej zużyłam grapefruitówtrochę
pomarańczywyszedł trochę kwaśnywięc dodałam łyżkę
syropu ze słoiczka z
Pomarańczy w
syropie ETERNO :)smacznego!