SKŁADNIKI:8 skrzydełek2 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 cebula1 mały por2 ząbki czosnku2 liście laurowe2 ziarenka ziela angielskiego800 g pieczareknatka pietruszkiłyżeczka suszonego lubczykuszklanka śmietanki 30-36%sól i pieprz do smaku1,5 litra wodyPRZYGOTOWANIE:Do misy multicookera wlać wodę. Dodać umyte i pokrojone warzywa (jeśli trzeba obrać). Dołożyć skrzydełka i przyprawy. Zamknąć klapę i ustawić program SOUP i czas 40 minut. Na sam koniec dodać śmietanki i zmiksować. Z racji tego iż ostatnio blender całkiem stracił życie to zmiksowałam zupę w thermomixie. Oczywiście miksujcie zupę po usunięciu z niej skrzydełek. Zupę dodatkowo udekorowałam chipsem z pieczarki :)