Wykonanie
Połączenie
piwa,
musztardy i
miodu nadaje
mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi.Składniki
- 1 kg
udek kurczaka- 1 średnia
cebula- szklanka
jasnego piwa- 2 łyżki
miodu- 2 łyżki ostrej
musztardy-
sól,
pieprz- szczypta
pieprzy cayenne- szczypta zmielonego
kminku-
olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieUdka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać
olej i podsmażyć
udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor.
Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą
piwo,
miód,
musztardę,
pieprz cayenne i
kminek. Tak wymieszane składniki wlać do patelni z udkami. Gdy całość się zagotuje, zmniejszyć ogień, przyprawić
solą i
pieprzem i dusić ok. 30 minut.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)