ßßß
Pomysł powstały w wyniku zalegającej w lodówce polędwicy z indyka.Mimo, że naprawdę smaczna i dobrej jakości, jakoś żaden z domowników nie przepada za kanapkami z nią. Wynik kombinacji, by się nie zmarnowała jest bardzo smaczny i widoczny na zdjęciu. :)350g polędwicy z indyka w tubie (u mnie indykpol)ok. 50g żółtego sera1 jajkobułka tartaświeży szczypiorekkeczupodrobina oleju do smażeniaSer ścieramy na tarce o dużych oczkach.Polędwicę kroimy w centymetrowe plastry (około 4 kotleciki) i każdy obtaczamy w jajku i tartej bułce.Smażymy z jednej strony na złoto, po czym obracamy.Kotleciki posypujemy sporą ilością sera, zmniejszamy temperaturę na patelni i nakrywamy ją pokrywką.Smażymy polędwicę do momentu rozpuszczenia sera i zrumienienia z drugiej strony.Podajemy na podgrzanym talerzyku posypane świeżym posiekanym szczypiorkiem i polane keczupem.