Cześć,dzisiaj pokaże Wam szybki i bardzo smaczny przepis na potrawkę z kurczakiem i grzybami.Jak wiadomo grzyby mają niesamowite walory smakowe i podane w taki sposób są pomysłem na naprawdę sycący obiad.Składniki:(porcja dla 2 osób)1 torebka ryżu 1zł1 pierś z kurczaka 5zł1 średnia cebula 30gr150 g podgrzybków (w moim przypadku były to grzyby obgotowane wcześniej i mrożone.) 5zł160 ml śmietany 22% 2zł1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiegoolej do smażenianatka pietruszki do posypania 50grsól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Na rozgrzaną patelnie wrzucić pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażyć do uzyskania złocistego koloru, przyprawić pieprzem i solą. Zdjąć usmażonego kurczaka i na tej samej patelni smażyć cebulkę również pokrojoną w kostkę, kiedy cebula zmięknie wrzucamy podgrzybki oraz wcześniej przygotowanego kurczaka. Dokładamy śmietankę, ziele angielskie i liść laurowy i dusimy jeszcze około 10-15 min na wolnym ogniu, doprawiamy pieprzem i solą. Całość podać z ugotowanym al dente ryżem i posypać natką pietruszki.Smacznego!Koszt całego obiadu dla dwóch osób to około 14 zł