ßßß Cookit - przepis na Schab faszerowany - wiem, co jem

Schab faszerowany - wiem, co jem

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI
ok 1,5 kg schabu
1 łyżka sosu sojowego
zioła typu: majeranek, cząber, tymianek.
2 ząbki czosnku
Na farsz:
40 dag mięsa mielonego z indyka ( np. udziec)
przyprawa do mięsa drobiowego
1 jajko
1 łyżka kaszy mannej
1/2 pęczka natki pietruszki
WYKONANIE.
Schab płuczemy, obieramy z błony.
Nacinamy w połowie i następnie rozbijamy na dość cienką warstwę.
Wkładamy do miski, posypujemy przyprawami przeciśniętym przez praskę czosnkiem i polewamy sosem sojowym.
Nacieramy mięso i wkładamy do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Można to zrobić dzień przed pieczeniem.
Mięso mielone łączymy ze składnikami i wyrabiamy.
Farsz rozkładamy na rozbity schab i mocno zwijamy. Wciskamy do siatki, do pieczenia.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego- nakrywamy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i tak pieczemy ok. 30 min.
Następnie zmniejszamy grzanie do 180 stopni C i pieczemy jeszcze 1 . 5 godziny.
W naczyniu wytworzy się woda , możemy nią polewać mięso w trakcie pieczenia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/10/schab-faszerowany-wiem-co-jem.html