Wykonanie


SKŁADNIKIok 1,5 kg
schabu1 łyżka
sosu sojowegozioła typu:
majeranek, cząber,
tymianek.2 ząbki
czosnkuNa farsz:40 dag
mięsa mielonego z
indyka ( np.
udziec)
przyprawa do mięsa drobiowego1
jajko1 łyżka
kaszy mannej1/2 pęczka
natki pietruszkiWYKONANIE.
Schab płuczemy, obieramy z błony.

Nacinamy w połowie i następnie rozbijamy na dość cienką warstwę.Wkładamy do miski, posypujemy
przyprawami przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i polewamy
sosem sojowym.Nacieramy
mięso i wkładamy do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Można to zrobić dzień przed pieczeniem.
Mięso mielone łączymy ze składnikami i wyrabiamy.

Farsz rozkładamy na rozbity
schab i mocno zwijamy. Wciskamy do siatki, do pieczenia.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego- nakrywamy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i tak pieczemy ok. 30 min.Następnie zmniejszamy grzanie do 180 stopni C i pieczemy jeszcze 1 . 5 godziny.W naczyniu wytworzy się
woda , możemy nią polewać
mięso w trakcie pieczenia.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.