Wykonanie
Potrzebujesz szybkiego pomysłu na ciasto?
Salceson jest idealny. Robi się go błyskawicznie, składniki na ciasto zawsze są pod ręką, a do tego jest bardzo smaczny. Nazwę zawdzięcza dzięki jasnym punktom z
jabłek na
kakaowym cieście. Ciacho jest wilgotne i puszyste. Zapraszam!
SKŁANIKI: (blacha 25x25cm)- 1,5 szklanki
mąki tortowej- 0,5 szklanki
cukru- 3
jajka- 0,5 szklanki
oleju- 2 łyżki
cynamonu- 1 opakowanie
cukru waniliowego- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 0,5 łyżeczki
sody oczyszczonej- 4 łyżki
kakao w proszku- szczypta
soli- 4 obrane
jabłkaPRZYGOTOWANIE:
Jajka ubijamy z
cukrem na puszystą pianę. Suche składniki mieszamy i dodajemy po troszce do
jajek ciągle miksując, następnie dodajemy
olej.
Jabłka kroimy w kosteczkę i mieszamy z
ciastem. Wylewamy je na formę wyłożoną pergaminem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170*C z termoobiegiem przez ok. 45min. Smacznego :)