Wykonanie
Bardzo prosty i szybki przepis na soczystą i smakowitą
golonkę. Wczoraj mój mąż obchodził swoje imieniny i dostał ode mnie prezent " w naturze " czyli to co najbardziej lubi goloneczkę : ) I nic go bardziej nie ucieszyło :) Zajadał się ze smakiem :) Ja tam
golonkę traktuję troszkę z
boku, czyli lubię delikatnie poskubać. A dlatego, że ugotowałam dwie to dziś na aromatycznym wywarze z nich był kapuśniaczek. Ale o kapuśniaczku to już w kolejnym
poście :) Dziś podaje przepis na naprawdę pyszną, soczystą, aromatyczną
golonkę. Polecam :)Składniki- duży
listek laurowy ( lub dwa mniejsze )-
ziele angielskie 3 szt.-
czosnek 3 ząbki-
majeranek,
kminek mielony, domowa
wegeta,
pieprz w kulkachWykonanie
Golonki dokładnie myję,oczyszczam, wkładam do garnka i zalewam
wodą. Zagotowuję, dodaję
listek laurowy,
ziele angielskie,
pieprz w kulkach,
czosnek,
majeranek, troszkę
wegety i
kminek mielony. Zmniejszam ogień i gotuję ok.2-3 godziny na bardzo wolniutkim ogniu, aż
golonki będą całkiem miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami :)Smacznego :)