ßßß
Cookit - przepis na Pensamientos en un plato: Karp pieczony z plasterkami pomarańczy oraz migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pensamientos en un plato: Karp pieczony z plasterkami pomarańczy oraz migdałami
Składniki
Karp
Ocet balsamiczny
Oliwa z oliwek
Czosnek
Sól
Pieprz
Płatki migdałowe
Masło
Wykonanie
70dag - filet z
karpia
1 łyżeczka
octu balsamicznego
1 łyżka
oliwy
1 ząbek
czosnku
1
pomarańcza
(sok z 1/2
pomarańczy
+ druga połówka pokrojona na plastry)
sól
pieprz
2 łyżki
płatków migdałów
masło
Umyć i pokroić na niewielkie kawałki
karpia
. Obrać i przecisnąć przez praskę
czosnek
. Do miski włożyć
karpia
, dodać
ocet balsamiczny
,
oliwę
,
czosnek
, sok z 1/2
pomarańczy
oraz
sól
i
pieprz
. Marynować przez 2 godziny w lodówce.
Rybę
przełożyć do żaroodpornego naczynia, na każdy kawałek położyć 1 łyżeczkę
masła
oraz 1/2 plasterka
pomarańczy
. Posypać
płatkami migdałów
. Piec przez 15 minut w nagrzanym do 250 stopni piekarniku.Smacznego!
Źródło:
http://enunplato.blogspot.com/2014/01/karp-pieczony-z-plasterkami-pomaranczy.html
Przepisy powiązane
Mix sałat
Mix sałat
Mix sałat
Mix sałat
Mix sałat
Składniki powiązane (0)