ßßß Cookit - przepis na Pensamientos en un plato: Karp pieczony z plasterkami pomarańczy oraz migdałami

Pensamientos en un plato: Karp pieczony z plasterkami pomarańczy oraz migdałami

nazwa

Wykonanie

70dag - filet z karpia
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku
1 pomarańcza (sok z 1/2 pomarańczy + druga połówka pokrojona na plastry)
sól
pieprz
2 łyżki płatków migdałów
masło
Umyć i pokroić na niewielkie kawałki karpia. Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Do miski włożyć karpia, dodać ocet balsamiczny, oliwę, czosnek, sok z 1/2 pomarańczy oraz sól i pieprz. Marynować przez 2 godziny w lodówce.
Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, na każdy kawałek położyć 1 łyżeczkę masła oraz 1/2 plasterka pomarańczy. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 15 minut w nagrzanym do 250 stopni piekarniku.
Smacznego!
Źródło:http://enunplato.blogspot.com/2014/01/karp-pieczony-z-plasterkami-pomaranczy.html