ßßß Cookit - przepis na Babka dziadka

Babka dziadka

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
wtorek, 20 października 2015
4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Zapach rumowy
250 g masła
Paczka rodzynek
Bułka tarta
Jajka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, proszek do pieczenia i zapach. Dokładnie wymieszać. W rondlu roztopić masło, dodać do reszty (gorące). Ciasto bardzo dokładnie utrzeć, pod koniec ucierania wsypując rodzynki. Blachę wysmarować masłem, posypać bułką tarta i przełożyć ciasto. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/10/babka-dziadka.html