ßßß
Cookit - przepis na Babka dziadka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Babka dziadka
Składniki
Mąka
Cukier
Mleko
Olej
Śmietana
Sól
Proszek do pieczenia
Bułka tarta
Jajko
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Zapach rumowy
Masło
Rodzynki
Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki
- 150 g1 szklanka
cukru
- 220 g1 szklanka
mleka
- 1/4 l1 łyżka
oleju
- 14 g1 łyżka
śmietany
- 15 g1 łyżeczka
soli
- 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia
- 5 g1 łyżka
mąki
- 16 g1 łyżka
bułki tartej
- 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .wtorek, 20 października 20154
jajka
1 szklanka
mąki pszennej
1 szklanka
mąki ziemniaczanej
1 szklanka
cukru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Zapach rumowy
250 g
masła
Paczka
rodzynek
Bułka tarta
Jajka
utrzeć z
cukrem
, dodać obie
mąki
,
proszek do pieczenia
i zapach. Dokładnie wymieszać. W rondlu roztopić
masło
, dodać do reszty (gorące). Ciasto bardzo dokładnie utrzeć, pod koniec ucierania wsypując
rodzynki
. Blachę wysmarować
masłem
, posypać
bułką tarta
i przełożyć ciasto. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut.
Źródło:
http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/10/babka-dziadka.html
Przepisy powiązane
Scones z rodzynkami
Scones z rodzynkami
Scones z rodzynkami
Scones z rodzynkami
Scones z rodzynkami
Składniki powiązane (0)