Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .niedziela, 6 grudnia 201525 dag
mąki3
białek25 dag
jabłek1/5 kostki
masła¼ szklanki
cukruMielony
cynamonZ
maki, dwóch
białek i
wody starannie zagnieść ciasto. Rozciągnąć je delikatnie tak, aby było cienkie i rozłożyć na dużym głębokim talerzu. Stopić
masło i wysmarować nim powierzchnię ciasta. Obrane i cieniutko pokrojone
jabłka wymieszać z
cukrem i
cynamonem, po czym ułożyć na cieście. Zwinąć ciasto w roladę i posmarować jej wierzch roztrzepanym
białkiem. Piec w nagrzanym piekarniku aż do zrumienienia.