Wykonanie
Polecam krokiety z
pieczarkami i
żółtym serem to jeden z naszych smaków z dzieciństwa.Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównymSkładniki :Na naleśnik i:2 czubate szklanki
mąki3 szklanki
mlekaszczypta so l i2
jajkaolejFarsz:0,5 kg
pieczarek2 średni ej wiel kości
cebule1 czubata ły żecz ka
masła klarowanego
Vegetta, s ó l i
pieprz30 dag
sera żółtegoPrzygotowanie:Przygotowanie naleśników: Dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt wolne dodać
mąki. Smażymy na
oleju.Przygotowanie farszu :
Pieczarki obieramy, kroimy w paski i obgotowujemy około 5 min.
Między czasie
cebulkę kroimy w kostkę. Następnie do patelni dodajemy
masło i wrzucamy
cebulkę oraz
pieczarki. Doprawiamy
solą,
pieprzem oraz
Vegetą i smażymy delikatnie aż
cebulka i
pieczarki będą miękkie.Składanie i panierowanie: Gdy naleśniki są już usmażone nakładamy farsz, posypujemy
startym serem i skręcamy w rulonik obtaczamy w
jajku doprawionym
solą oraz
pieprzem i odrobią
Vegety, następnie
bułka tarta i podsmażamy na
oleju z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego