ßßß

Składniki (3 porcje)8 kromek białego pieczywa tostowego2 kulki mozzarelli250ml mleka 3,2%6 czubatych łyżek mąki2 jajkaSól, pieprzOlej rzepakowyPrzygotowaniePoodkrawaj skórki z kromek chleba.Mozzarellę pokrój w plastry.Na kromkę chleba połóż plaster mozzarelli, pozostawiając wokół brzegów trochę wolnego miejsca.Nakryj drugą kromką, ściśnij brzegi na tyle mocno, aby się zlepiły.Do jednej miski wlej mleko, do drugiej wsyp mąkę, w trzeciej roztrzep jajko z odrobiną soli i pieprzu.Rozgrzej olej na patelni.Kromki zanurzaj w mleku, potem obtaczaj w mące i na koniec maczaj w roztrzepanym jajku – ostrożnie, wystarczy chwilę za długo, a kromki zamienią się w brejowatą papkę!Smaż na patelni z obu stron na złoto, następnie wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.Smacznego!