ßßß
Cookit - przepis na Przepisy użytkowników
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Przepisy użytkowników
Składniki
Mąka pszenna
Olej słonecznikowy
Marchew
Jajko
Cukier trzcinowy
Proszek do pieczenia
Cukier waniliowy
Soda oczyszczona
Cynamon
Kakao
Orzech włoski
Sól
Ser mascarpone
Masło
Cukier puder
Sok z cytryny
Wykonanie
Składniki na ciasto:1,5 szklanki
mąki pszennej
1 szklanka
oleju słonecznikowego
2-3 drobno starte
marchewki
3
jajka
1,5 szklanki
cukru trzcinowego
1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
cukru waniliowego
1,5 łyżeczki
sody
1 łyżka
cynamonu
1 łyżka
kakao
1 szklanka drobno posiekanych
orzechów włoskich
szczypta
soli
Składniki na krem:250g
serka mascarpone
3 łyżki
masła
0,5 szklanki
cukru pudru
1 łyżka świeżego
soku z cytryny
Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki suche mieszamy w misce. Osobno
jajka
dokładnie ucieramy z
cukrem trzcinowym
. Mieszając, dodajemy do
jajek
:
olej
i suchą mieszaninę. Ścieramy
marchewkę
i drobno siekamy
orzechy
(kilka połówek
orzechów
można odłożyć do dekoracji). Dodajemy je do utartej masy (na samym końcu). Całość delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do natłuszczonej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 60 minut (do suchego patyczka).Składniki na krem ucieramy. Gdy ciasto wystygnie przekładamy kremem.
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/1060/marchewkowe-ewy
Przepisy powiązane
Ciasto marchewkowe
Piernik marchewkowy
Ciasto marchewkowe
Marchewkowe muffinki z nutą pomarańczy
Ciasto marchewkowe
Składniki powiązane (0)