Wypieki z warzywami są niezwykle wilgotne i pozostają takie również kolejnego dnia. Te muffinki są bardzo smaczne, wilgotne i ślicznie pomarańczowe, jak dla mnie jedne z najlepszych na blogu:) Przepis jest już Wam znany, gdyż to lekko zmodyfikowany przepis na babeczki z cukinią .Składniki:1,5 szk mąki pszennejszczypta soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki cynamonu1/2 szk oleju1/2 szk jogurtu naturalnego3/4 szk cukru1 jajko1 szk obranej i startej marchewki1 łyżeczka soku z cytrynygarść kandyzowanej skórki pomarańczowejDodatkowo składniki na krem:125g mascarpone5 łyżek cukru pudru (można więcej)1 łyżka stopionego masła1 łyżeczka soku z cytrynyW jednym pojemniku wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim mokre (na razie bez marchewki i skórki pomarańczowej). Wszystkie składniki wymieszać do połączenia składników, dodać marchewkę i skórkę, wymieszać. Nakładać masę do papilotek. Piec w temp. 180st C. przez 25-30 min. Wystudzić. Udekorować kremem z mascarpone zmiksowanego z pozostałymi składnikami kremu.Smacznego:)