ßßß
Ciasteczka brownie grahamkoweSkładniki:30 ciastek200 g mąki grahamki½ łyżeczki soli, u mnie trochę mniej bo użyłam słonego masła150 g miękkiego masła, solone½ łyżeczki soda oczyszczonejszczypta proszku do pieczenia1 duże jajko150 g muscovado cukru100 g kokosowego cukru1 łyżeczka waniliowej pasty200 g gorzkiej czekolady, pokrojonej w kostkę
Masło, cukier i jajko utrzyj na puszysto. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, zmiksuj. N akoniec dodaj pokrojoną czekoladę i wszystko połącz w całość. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki najlepiej na noc. Na drugi dzień formuj kulki wielkości włoskiego orzecha, u mnie około 30 gram każde ciastko. Układaj na blasze w dużych odstępach ponieważ ciastka rozpływają się. Nagrzej piekarnik na 175ºC na termoobiegu i piecz ciastka przez 10 minut. Ciastka są wciąż miękkie w środku po wyjęciu z piekarnika. Ostudź za nim zdejmiesz je z blachy.
Polecane przepisyKokosowe ciasteczka z nadzieniemOwsiane ciastka krajankaSzarlotka ze śmietanąCiasto z cukinią, figami i orzechamiTarta kruszonkowa z gruszkami i rabarbarem