ßßß Cookit - przepis na Udo gęsie konfitowane

Udo gęsie konfitowane

nazwa

Wykonanie

Konfitowanie to powolne smażenie produktu we własnym tłuszczu. Daje niezwykłej miękkości mięso o wspaniałym aromacie.
Składniki:
4 uda gęsie
sól, pieprz, liść laurowy, czosnek
sadełkowy tłuszcz lub smalec gęsi
Wykonanie:
Uda gęsie posolić, przyprawić ziołami i pozostawić na cały dzień w lodówce. Rozgrzać smalec lub stopić tłuszcz, następnie usunąć zioła z ud i wrzucić do tłuszczu. Konfitować uda na bardzo małym ogniu do miękkości. Uda możemy serwować z buraczkami, smażonymi szalotkami i żurawiną.
przepis
Gazeta.pl > Ugotuj.to Ze Smakiem > Przepisy
Zobacz także
Krupnik na gęsinie
Duszone żołądki gęsie
Gęsina coraz bardziej popularna i dostępna
Źródło:http://ugotuj.to/zesmakiem/1,145821,19141846,udo-gesie-konfitowane.html