Wykonanie
Czasem brak pomysłu na obiad..miałam skrzydełka i za bardzo nie wiedziałam co z nimi zrobić..ale tak oto powstało pyszne danie...skrzydełka lekko pikantne z nutką
słodyczy miodu...a sosik jaki powstał..mniam..pycha...
1 kg skrzydełek2 łyżki
sosu barbecue1 łyżka
mioduprzyprawa do kurczaka2-3
marchewki1
cebulasól i
pieprzlistek, ziele2 łyżki
olejuSkrzydełka z
kurczaka pokroić na 2 części. Umyć, osuszyć.Do misy mulicookera urządzenia wlać
oliwę, dodać pokrojoną
cebulę i
marchewkę.Ustawić program FRY na 10 minut.Smażyć mieszając od czasu do czasu, po kilku minutach dodać pokrojone skrzydełka..Następnie dodać listek, ziele,
sól , wlać trochę
wody , ustawić program STEW i czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę , pod koniec dodać
koperek i
śmietanę.