ßßß Cookit - przepis na Kruchy przekładaniec masą śmietanowo-kokosową

Kruchy przekładaniec masą śmietanowo-kokosową

nazwa

Wykonanie

Dla smakoszy kokosu na pewno posmakuje takie ciasto...najlepsze na drugi dzień, wtedy kruche placki nasiąkną masą i będą mięciutkie..
Ciasto miodowe
30 dkg mąki
15 dkg margaryny
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
2 łyżki kwaśnej śmietany
10 dkg cukru
1 jajko
Masa śmietanowo-kokosowa
0,5 l śmietany
0,5 szkl.cukru pudru
1 opak.wiórków kokosowych
Wszystkie składniki ciasta miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i upiec osobno dwa placki.Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać wiórki.Po wystudzeniu przełożyć masą.Dowolnie udekorować.Najlepsze na drugi dzień.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/09/kruchy-przekadaniec-masa-smietanowo.html