Wykonanie
Świetny pomysł [ nazwa zresztą też] na wykorzystanie czerstwego
chleba...
chleb smażyłam nie raz, ale nigdy nie obtaczałam w
bułce tartej...warto spróbować..pomysł na taki chlebek podpatrzyłam tutaj . W przepisie podane są dwie wersje i ja dwie wypróbowałam..i obie są smaczne..
chleb (nie za świeży)
mlekojajkacukier waniliowybułka tartamasło do smażeniaJeżeli
chleb jest już dość suchy- namoczyć najpierw w
mleku, a
potem panierować w
jajku [ wymieszanym z
cukrem waniliowym] i
bułce tartej . Jeżeli
chleb nie jest zbyt przesuszony - namoczyć tylko w jajkach roztrzepanych z
cukrem i
mlekiem w jednej miseczce, i smażyć na patelni na
maśle na złoty kolor.Można podawać np.z powidłami lub bez.
Goły jeździec w wykonaniu Joasi. .