Wykonanie
Print RecipeDanie Desery, ŚniadaniaKuchnia FrancuskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minut
Tosty francuskiePrint RecipeDanie Desery, ŚniadaniaKuchnia FrancuskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutSkładniki4 kromki
chleba(tosty,
bułka)1 szt.
jajka50 ml
mleka1 paczka
cukru waniliowego1 łyżeczka mielonego
cynamonu(opcjonalnie)2 łyżki
oleju(lub
masło klarowane)Porcje: osobySposób przygotowania
Jajko należy roztrzepać w głębokim talerzu, następnie dodać
mleko,
cukier i
cynamon i dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię i wlać do niej 1 łyżkę
oleju (będziemy smażyć po dwie kromki).Dwie kromki obtaczamy w
masie jajecznej i kładziemy na patelni. Smażymy z obu stron do zbrązowienia skórki. Zdejmujemy z patelni i podobnie postępujemy z kolejnymi kromkami, wcześniej wlewając na patelnię (w razie potrzeby) łyżkę
oleju.Można podawać z
cukrem pudrem lub ulubionymi
dżemami.Share this Recipe