Wykonanie
Parę dni temu zobaczyłam w jednym z supermarketów
kurki i oniemiałam ze szczęścia, nadmienię, że W Liverpoolu nie widziałam ich wcześniej. Kupiłam opakowanie i wiedziałam, że niedzielne śniadanie będzie wyjątkowe :)Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki na dwie porcje:100 gramów
kurek3-4
jajkapół małej
cebuliłyżka
masłasólszczypiorekWykonanie:1. Najpierw trzeba oczyścić
grzyby. Posyp je łyżką
soli.
2. Zalej
kurki wrzątkiem.
3. Zamieszaj i poczekaj chwilkę. Na dnie miski zbierze się brud.
4. Delikatnie wybierz z
wody grzybki i przepłucz je pod bieżącą, zimną
wodą.5. Pokrój
cebulę na drobniutką kostkę i zeszklij na
maśle. Zrób to na małym ogniu, aby nie przypalić
masła.6. Roztrzep
jajka i dodaj do nich niewielką ilość
soli.
7. Dodaj do
cebuli grzyby i smaż je przez kilka minut.
8. Zalej usmażone
kurki jajkami i smaż wciąż mieszając, aż do ich ścięcia.
9. Gotową jajecznicę podawaj posypaną drobno pokrojonym
szczypiorkiem.
Smacznego :)