Wykonanie
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/1693816170.JPG)
Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki . Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu.Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych
mięs.Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/1694099129.JPG)
Przepis na
mięso powyżej:
schab w sosie .Składniki:Pół dużej
kapusty pekińskiej lub 1 małapół dużego
porapół
czerwonej papryki3/4 puszki
kukurydzy2 łyżki
majonezu3-4 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
octu winnego (lub mniej/więcej do smaku)
sólpieprzWykonanie:1. Białą część
pora przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki.2. Zalej
por wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/2022005148.JPG)
3. Pokój
kapustę pekińską, ale niezbyt drobno. Jeżeli nie wiesz, jak najszybciej pokroić pekinkę zaglądnij tutaj: klik! .4. Opłucz zimną
wodą kapustę.
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/1630292950.JPG)
5. Do miski przełóż
kapustę,
por (odcedzony i ostygnięty),
majonez,
jogurt. Wymieszaj.
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/-2107708228.JPG)
6. Dodaj do surówki
kukurydzę,
paprykę pokrojoną w drobną kostkę.7. Dopraw
solą,
pieprzem i
octem (zamiast
octu można użyć
soku z cytryny).
![](/Data/Images/przepisy-aleksandry.blogspot.com\2015_slash_05_slash_surowka-z-kapusty-pekinskiej-pora/l/2001817915.JPG)
Smacznego :)