Wykonanie
Polski kebab znacząco różni się od tego podawanego na Wyspach. Muszę też przyznać, że właśnie ten nasz jest dla mnie smaczniejszy. Nie ma jednego przepisu na surówkę do kebaba, ale ta dzisiaj prezentowana przeze mnie jest dla nas najsmaczniejsza i kryje w sobie mnóstwo fajnych smaków.Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:1 mała
kapusta pekińska1
czerwona papryka1 puszka
kukurydzypół małej
cebuli (najlepiej czerwonej)około 5 średnich
ogórków konserwowych lub kiszonych3 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę1 czubata łyżka
majonezuokoło 3 łyżek
jogurtu naturalnegosólpieprzWykonanie:1.
Kapustę pekińską pokrój według instrukcji: klik!2.
Paprykę,
cebulę i
ogórki pokrój w średnią kostkę.3. Dodaj do warzyw odsączoną
kukurydzę.
4. W osobnej miseczce wymieszaj
majonez,
jogurt i
czosnek, a następnie zalej sosem warzywa. Wymieszaj.
5. Dopraw
solą i
pieprzem.Smacznego :)