Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
grzybami leśnymi i ...Klasyczna grzybowa zupa »Moja córka od rana mnie bałamuciła o te kluchy . Mamuś , mamuś tylko troszkę dla mnie , zjem przyrzekam wszystkie.. Jak to matka zakochana w swoim dziecku robię to co pragnie .Szare kluchy składniki:
ziemniaki 1 kg
jajomąka pszenna około 1 szklanka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smakuWykonanie:Ścieramy
ziemniaki na tace i przeciskamy przez sito(
wody się pozbędziemy).Dodajemy do odcedzonych
ziemniaków rozmącone
jajo.Mieszamy
łopatką , dodajemy
sól i
pieprz ziołowy i znowu mieszamy. Dodajemy
mąkę pszenną ( najlepiej przesianą ). Mieszamy , nakładamy masę kluch-ową na drewnianą deseczkę i łyżką wrzucamy na wrzątek ( tworząc małe kluseczki ). Mieszamy co jakiś czas kluchy . Kiedy wypłyną na powierzchnię , są już dobre. Przemywamy kluchy zimna
wodą i podajemy. Ja podałam mojej pannie z sówką z
białej kapusty.




wtorek, 06 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter