Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ciasto drożdżowe z nadzieniem ...
Kiełbasa słoikowa »No to
bezy upieczone . Idealnie pasują do dekoracji
tortu , lub po prostu do zjedzenia .Składniki na
bezy miniaturki :4
białkapół szklanki
cukruocet winny 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczkaszczypta
soliUbijamy
białko ze szczyptą
soli koło 4 minut. Wsypujemy
cukier nadal ubijając ( mamy już ubitą
bezę na sztywno ) . Dodajemy
ocet winny ( dwie łyżeczki będzie akurat). Na końcu dodajemy
mąkę ziemniaczana nadal ubijamy . Przekładamy masę do rękawa cukierniczego. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy małe
bezy . Jak widać wyszła mi cała blaszka . Teraz wkładamy do piekarnika i nastawiamy na 130 stopni i tak przez 2 godziny suszymy . ( Gdyby ciemniały to zmniejszyć temp do 100-90 stopni) .Ja miałam przez dwie godziny 130 wyszły bielutkie i pyszne .
sobota, 10 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter