Wykonanie
Bardzo lubię smak
tuńczyka w pastach do kanapek - można go jeszcze wzbogacić różnymi dodatkami. Dziś dodałam do pasty podsmażoną
cebulę i sos
chili, smak jest wyraźnie pikantny, świetnie pobudza i dodaje energii. Mam dziś przed sobą spotkanie z takimi samymi jak ja pasjonatami kuchni, więc energia jest mi bardzo potrzebna. Życzę wszystkim Czytelnikom mojego bloga bardzo miłej soboty !
Składniki :duża puszka
tuńczyka w kawałkach (w
oleju)1 duża
cebula1-2 łyżki drobno startego
żółtego seraostry sos
chilipieprz do smaku
szczypiorekPrzygotowanie :
Cebulę siekam bardo drobno. Odcedzam
tuńczyka, pozostawiając
olej - na nim podsmażam do zeszklenia
cebulę. Gorącą
cebulę łączę z
tuńczykiem i
serem, dodaję do smaku
pieprz i sos
chili. Pastę obficie posypuję posiekanym
szczypiorkiem.Przepis autorski.