Wykonanie
Próbowaliście budyniu z kukurydzy? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie! W lodówce znalazłam pół puszki
kukurydzy, która została po
sałatce przygotowywanej na kolację. Do tego duża ilość
mleka migdałowego... trzeba było więc ją jakoś spożytkować. I tak powstał jeden z najlepszych budyniów, jakie
jadłam w swoim życiu. A do tego jeden z najzdrowszych!
Budyń z
kukurydzy na
mleku migdałowym podany z organiczną
czekoladą z
jagodami goji,
mlekiem migdałowym,
jagodami goji bio i organicznym
masłem kakaowymMasło kakaowe i
czekolada są zarazem wegańskie jak i "surowe" tak więc weganie- jeśli szukacie takich produktów, to możecie kupić je w sklepie internetowymtherawchocolatecompany.com***/przepis własny/pół puszki
kukurydzy (140 g)350 ml
mleka migdałowego25 g
mąki ziemniaczanej3 łyżki
syropu klonowego+ organiczne
jagody goji+ organiczne
masło kakaowe+ organiczna bezglutenowa
czekolada 69% z
jagodami goji
Kukurydzę zmiksować z 250 ml
mleka i zagotować.W szklance rozrobić
mąkę ziemniaczaną w 100 ml
mleka migdałowego i dodać
syrop klonowy.Rondelek zdjąć z ognia i stopniowo dodawać mieszaninę, cały czas mieszając.Gotować około 3 minut do zgęstnienia. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze
mleka.Przelać do miseczki, udekorować i podawać.Smacznego!ENGLISH VERSION:Vegan
pudding with cornhalf a can of corn (140 g)350 ml of almond milk25 g of potato starch3 tablespoons of maple
syrup+ organic goji berries+ organic raw cocoa butter+ organic gluten-free 69% raw chocolate goji berry&orangeMix the corn with 250 ml of milk and bring to the boil.In a cup, mix the cornstarch with 100 ml of almond milk and add maple
syrup.Remove the saucepan from the heat and gradually add the mixture, stirring constantly.Cook for about 3 minutes until the mixture thickens. If the
pudding is too thick, add
more milk.
Pour into a bowl, decorate and
serve.Enjoy your meal!