Wykonanie
Samo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię!

Omlet z
mascarpone i
ricotty podany z pastą z
awokado i
banana, pestkami
granatu i sproszkowanym rokitnikiem


Słyszeliście o rokitniku? Jego
owoce to niezaprzeczalne superfoods!Dlaczego?- zawierają 60 różnych antyoksydantów- dostarczają 10
razy więcej witaminy C niż
pomarańcze- są bogate w witaminy A, B1, B2, B12 (!), C, E i K- zawierają kwasy tłuszczowe omega (!)- w jednej paczuszce (50 g) zawarte jeż aż pół kilograma świeżych
owoców!- są nazywane "
owocami piękności", często używa się ich do produkcji kosmetyków do twarzy i włosów, a także suplementów diety.***/przepis własny/50 g
mascarpone75 g
ricotty40 g
mąki graham2
jajkakilka kropli ekstraktu z
wanilii (lub
cukru waniliowego)szczypta
soli1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)łyżka
syropu daktylowegoWszystkie składniki oprócz
oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.Rozgrzaną patelnię natłuścić
olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej
łopatki, najlepiej silikonowej.Podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego!